Zahra HomeMade Chocolate menawarkan coklat 'praline' yang terdiri drpd dua jenis iaitu coklat 'couverture'(gred A) dan coklat 'compound'(gred B). Menepati citarasa penggemar coklat sebenar dengan pelbagai variasi rasa dan dekorasi. Menerima tempahan untuk sebarang majlis terutama di daerah Kuantan dan Pekan. Kami juga menjalankan perniagaan secara on-line.



JOM JOINT CLUB ZAHRA HMC! KLIK HERE !

Kelab Zahra HomeMade Chocolate !!!

Sabtu, Februari 12

Marshmallow HALAL

 UPDATE 21/02/2014

Sila berkunjung ke Halaman FB Zahra Chocolate untuk melihat update terkini marshmallow.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.281530875212076.71429.106037472761418&type=1






Dulu masa berkerja di sebuah syarikat Jepun, saya mmg selalu dijamukan dengan Marshmellow ni.  Almaklumlah, merangkap PA tak bertauliah manager2 Jepun kat situ, dah biasa sangat dpt buah tangan dr mereka.  Waktu tu, saya main makan je, tanpa ambil kisah sama ada ia halal atau tidak.  Rupa-rupanya, untuk menghasilkan marshmellow ni perlu menggunakan gelatin.  So..dah tentulah produk tu dr Jepun, mana diaorang peduli halal atau haram kan.  Rasa nak muntahkan semula apa yg saya telan dulu, tapi mmg dah keluarpun...hehehehe...Alhamdulillah, kini negara kita sudah mampu menghasilkan Gelatin Halal (HALAL GEL).  Jadi sekarang kita tak perlulah was-was utk menikmati marsmellow (yg saya jual ni saja).  Rasanya lebih enak dr yg biasa kita beli dipasaran.  Marsmellow ni sesuai sangat dijadikan bahan BBQ (mcm dlm citer omputeh tu...).  Bila ia dipanaskan sedikit(jgn sampai rentung yer..), ia akan mencair...dan bila menyentuh ke lidah..fuhhhh....lemak berkrim...ermmmm...cubalah sendiri!
Malah sekarang telahpun popular dijadikan sebagai cenderahati di dalam majlis2 perkahwinan/pertunangan dan sebagainya.   Anda boleh mendapatkan mashmallow ini dlm kiraan kilo(min 1/2 kg)  ataupun sbg 'gift pack'.(per pack- dlm 2-3pcs).  Hubungi saya untuk tempahan...012-8125182...

Info : Gelatin ‘Type A’ kebanyakannya didapati dari kulit babi. Gelatin ‘Type B’ pula didapati dari tulang-tulang dan kulit-kulit haiwan ‘bovine’ seperti lembu, kambing dan kerbau.(inipun belum tentu halal kalau tidak disembelih secara Islam)

Untuk menampung permintaan yg sgt menggalakkan, pembekal telahpun mengimport satu lg produk marshmallow yg telah diperakui ke HALALannya oleh JAKIM.  Malah inilah satu2 produk marshmallow import yg mendapat sijil HALAL drpd JAKIM. Produk ini datangnya dari Pakistan, juga sebuah pengeluar Gelatin HALAL..





1kg -  RM45.00
 (Minimum order 1kg tp boleh campur2 2 jenis Marsmellow)

p/s:  harga tidak termasuk penghantaran dan tempahan selewat2nya 1 minggu awal.

Ini pula Marsmallow Halal yg diimport dr Filiphina. 
(NEW PRODUCT)


Vanilla - M1021

 
Twiss - code M1020

Vanilla plain - M1022


Flower - M1023

Love - M1024 (Strawberry)

White Plain - M1025

Harga bagi tiap kilo adalah   ;  RM40.00
***boleh campur2 utk setiap 1/2 kg.
***harga bg belian 5kg ke atas   :   RM35.00
***Minimum order 1 kg
***kos pos RM8.00 pd kg pertama dan tambahan RM2 utk kg seterusnya (Semenanjung)



Anggaran biji bg 1 kg Mellow -
Twist - 300 pcs
Heart - 220 pcs
Slnder- 180 pcs
Flower- 550 pcs



4 ulasan:

  1. hye kak
    just nak tanya 1kg marsmallow dpt dlm berapa biji yer???tgh survey untuk wedding....

    BalasPadam
  2. Anggaran biji bg 1 kg Mellow -
    Twist - 300 pcs
    Heart - 220 pcs
    Slnder- 180 pcs
    Flower- 550 pcs

    Harap dpt membantu...tq.

    call us 019-2275182 (pn.Shidah)

    BalasPadam
  3. Assalam...Kak nak tanyr kalau 1 kg marshmallow brapa ringgit


    BalasPadam
  4. cuba tgk produk mellow terkini di sini
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.281530875212076.71429.106037472761418&type=1

    BalasPadam