Zahra HomeMade Chocolate menawarkan coklat 'praline' yang terdiri drpd dua jenis iaitu coklat 'couverture'(gred A) dan coklat 'compound'(gred B). Menepati citarasa penggemar coklat sebenar dengan pelbagai variasi rasa dan dekorasi. Menerima tempahan untuk sebarang majlis terutama di daerah Kuantan dan Pekan. Kami juga menjalankan perniagaan secara on-line.



JOM JOINT CLUB ZAHRA HMC! KLIK HERE !

Kelab Zahra HomeMade Chocolate !!!

Khamis, Disember 1

OFFER!!!

 PILIHAN 4 BOTOL DLM 1 SET  :  
  • LEMON YELLOW
  • BRIGHT RED
  • BLUE
  • PINK
  • PURPLE
SET TERKINI - 5 BOTOL(LIMITED) :



  • BLUEBERRY FLAVOUR/PASTE
  • YAM FLAVOUR
  • YAM PASTE
  • MOCHA
  • STRAWBERRY FLAVOUR
  • STRAWBERRY PASTE 


Sabtu, November 5

MARSMALLOW HALAL DARI FILIFINA

 Memandangkan perminataan yg tinggi terhadap produk Marshmallow ini, sebuah lagi syarikat telah mengimport produk ini, namun kali ini dr Filipina.  Antara produk2nya :-

Vanilla - M1021

 
Twiss - code M1020

Vanilla plain - M1022


Flower - M1023

Love - M1024 (Strawberry)

White Plain - M1025

Harga bagi tiap kilo adalah   ;  RM40.00
***boleh campur2 utk setiap 1/2 kg.
***harga bg belian 5kg ke atas   :   RM35.00
***10kg ke atas   :  RM33.00
***Minimum order 1 kg
***kos pos RM8.00 pd kg pertama dan tambahan RM2 utk kg seterusnya (Semenanjung)






Khamis, November 3

Kelas Coklat Nur Hafizah-October 2011




 Kali ini kelas dihadiri oleh seorang ibu muda baru saja melahirkan.  Bagi menghabiskan cuti bersalin, beliau mengambil keputusan menghadiri kelas coklat ZCH.  Kelas kali ini saya rombak sedikit modulnya memandangkan Hafizah ingin memasukkan choc box dlm modul kelasnya.  Alhamdulillah...segalanya berjalan lancar.  Bermula dlm pukul 9 lebih, kelas berakhir pula dlm pukul 3 lebih..moga Nurse muda ini dapat memanfaatkan ilmu yg diperolehi dgn jayanya.  Good Luck FIZAH!

Order Set Choc 15pcs & 12pcs



Dek kesibukan yg melanda, tak sempat saya nak mengemaskinikan blog ini.  Dibawah ini ada beberapa tempahan coklat yg dibuat oleh pelanggan2 kesayangan saya.  Terima kasih kepada Kak Jet, Ariff dan Elly yg sudi membuat tempahan coklatr dr ZCH.  Moga semuanya berpuas hati dgn coklat tangan kami.

 
  Order Kak Jet utk makan2 sesaja. 12pcs Mix filling inside.

 Ini pula utk Elly khusus buat 'ABG' sempena peperiksaan yg beliau akan hadapi. Good Luck juga utk beliau.

Coklat ini pula tempahan dr Arif buat buah hatinya . Buah tengah merajuk ker???. Moga bahagia selalu.

Selasa, Oktober 18

BORANG PESANAN




Name :




Tel.No :




Email Address:




Pilihan Produk :

Coklat

Acuan dll.

Kelas coklat



Delivery Address :




Tarikh Tempahan




Tarikh Penghantaran




Keterangan produk(jenis/inti/kuantiti/warna/bentuk dll :




Pembayaran hendaklah di buat kpd :
Nama :  Zahra Chocolate House
Bank  :  CIMB
No.Akaun  :  0602-000042-4109

@
Nama  :Rashidah Binti Mohd Amin
Bank : Maybank
No.Acc :  156235003384
p/s :  bayaran dibuat selepas mendapat maklum balas dr ZHMC shj.





This HTML form was created by Freedback.


PERHATIAN : SERIUS BUYER ONLY!
Call 012-8125182

Selasa, Oktober 4

Set 50pcs coklat "Happy Working"

Ini kali ke2 En.Fendy order coklat dari Zahra CH , harap2 berterusanlah yer.  Kali ini Fendy order bagi pihak ibu utk diberikan kpd ayah yg sedang bertugas di KL. Beliau mahu 50pcs dgn sedikit ucapan pembakar semangat, jadi saya buatkan 2 layer agar tulisan dpt muat dlm 1 tray, dan selebihnya saya letak bahagian atas.  50pcs choc ini saya isi 'filling', 'mocha mint', almond dan kismis.  Harap2 customer saya ni suka dan berpuas hati.  Terima kasih Fendy!.

Jumaat, September 30

Set Coklat utk Majlis Aqiqah di Shah Alam...


 Tempahan set ini dari Puan Nelly di Shah Alam.  Isian box ini terdiri drpd 1pcs Oreo Choc, 1 pcs praline filling strawberry/mocha/ yam dan 1pcs praline inti ilmond.  Tema yg diminta , pink khusus sempena majlis akikah putri kesayangan keluarga ini.  Moga Nelly dan keluarga berpuashati dgn produk ZCH ini.
Seperti biasa saya menggunakan khidmat Sky Net utk penghantarn bersaiz besar sebegini.  Tak muat pula 150 kotak utk  di isi dlm sebuah box poly. Terpaksa guna kotak biasa utk yg selebihnya.  Harap2 sampai dgn selamat.

Selasa, September 13

SURPRISE !!!! (choc 25pcs)


 
Ini tempahan terbaru dr pelanggan ZCH .  Fendy dr Kuantan meminta 2 set 25 pcs choc utuk di hadiahkan kpd 2 org kenalan beliau, seorang di Kuantan dan seorang lagi di KL.  Saya buatkan tema pink dan hijau sbb seorng lelaki dan seorang perempuan. Intinya saya letak almond dan kismis.  Harap mereka semua gembira dgn kejutan istimewa ini. TQ FENDY...

Selasa, Ogos 9

Kelas Coklat pada 7 Ogos 2011- Munirah


 
Salam 9 Ramadhan. Kali ini kelas dihadiri pula oleh seorang lagi warga Pekan, Cik Munira drpd PJ (bukan Petaling jaya yer...Peramu jaya).  Beliau merupakan bekas graduan yg sedang menanti peluang pekerjaan.  Sementara menanti, eloklah masa disisi dgn sesuatu yg berfaedah.  Walaupun berdepan dugaan berpuasa sedangkan bergelumang dgn coklat yg lazat, akhirnya beliau berjaya juga menamatkan kelas handmade chocolatenya tanpa menggugat kualiti puasanya. (samelah ngan cikgunya) hehehe...anyway, tahniah kerana berjaya menamatkan semua modul kelas malah ada tambahan pula (abjad).  Terima kasih Murni, bolehlah nanti buat perniagaan coklat sementara menunggu hari bahagia yer...


Ahad, Julai 31

TEMPAHAN COKLAT RAYA SUDAH DIBUKA!!!

Tahun ni cuma 3 jenis coklat ni saja yg saya buka utk tempahan.  Itupun mana yg saya termampu, so kepada sesiapa yg berminat boleh buat tempahan segera.  Pada mulanya saya nak berehat jer di bulan puasa thn ni, tp ada pula customer yg merayu suruh buat gak cekelat raya ni.   Jadi, saya buka 3 jenis choc utk tempahan raya thn ini.  Choc jenis A, mmg sedap giler, sbb saya campurkan bubble rice dan hirisan badam.  Bahagian bawahnyer pula tentulah padat dgn coklat Beryl's.  Pelanggan juga boleh memilih samaada mahu meletakkan perisa pd coklat masing2.  Dua jenis lagi tu seperti biasalah, coklat compound Beryl's cuma bentuknya lebih meriah dan sesuai dgn tema hari raya.  Saya cuba juga cari mould lemang ataupun meriam buluh, errmmm...tak jumpa pula. hehehehe...Dikesempatan ini saya dan keluarga ingin mengucapkan Selamat Menjalani Ibadat Puasa dan semoga segala amalan kita di bulan yg mulia ini di terima Allah swt dan menjadi syafaat buat kita 'disana' nanti.

Rabu, Julai 27

Loose Pack Order

Ini order Aisyah yg kerja di Post Office tu.  Order 100pcs dlm loose pack utk makan2 dan belanja kawan2.  Aisyah ni mmg 'hantu coklat' katanya...Mawar Berduri ni fillingnya terdiri drpd almond/strwberry paste/mocha mint paste/yam paste, biar byk variasi.  warnapun saya mix dlm 4 kaler. Coklat2 ni saya just masukkan dlm bekas plastik shj. So...pelanggan boleh packing sendiri. Harga dikenakan ke atas coklat shj. Bekas begini muat utk 100-120pcs dgn 3 lapis.  Harap Aishah suka.  Terima kasih juga sbb tolong promosikan coklat Zahra HMC ni pd kawan2.

Harga utk loose pack :
100pcs -300pcs = RM0.60/pcs
(lebih byk lebih murah)

Isnin, Julai 25

True Love...

Ini order drpd seorang staff pejabat pos yg selalu berurusan dgn kami.  Adik ni excited bila saya kerap buat penghantaran coklat kpd customer saban hari.  Aisyah baru jer bertugas di kaunter Pos Laju tu, tp cekap juga dlm menjalankan tugas beliau. Terima kasih Aisyah, lain kali bleh la order lagi yer...

Sabtu, Julai 23

Set Coklat 15pcs


Coklat ni pula order drpd kawan kpd regular customer saya. Set coklat 15pcs dgn handmade box.  Intinya pula hazel nut dan almond.  Harap kawan kpd Raden tu suker lah yer...TQVM.

Coklat Utk Makan2


Set coklat ni ditempah oleh adik Rahilla dr Taman Mentiga ,Pekan. 1 set untuk menjamu anak buah kesayangan dan 1 set lagi utk seorang rakan beliau.  Beliau order choc bentuk strawberry dgn tema 'colourful' ..nampak ceria sangat sesuai dgn tuannya.  Fillingnya pula saya 'mix'kan.  Harap beliau suka dgn coklat Zahra CH ni.  Terima kasih dik..

Isnin, Julai 18

Kelas Coklat - Aisyah

Kelas kali ini dihadiri oleh seorang gadis dr Pekan. Aisyah ni graduan yg baru saja habis praktikalnya di sabak Bernam.  Bakal guru Bahasa Inggeris ini memang meminati bakery dan memang handal dlm pembuatan kek.  Kali ni nak menambah ilmu pula dlm bidang penghasilan coklat tangan pula.  Walaupun agak lewat, kedatangan Aisyah terus saya sajikan dgn bahan nota dan sedikit penjelasan mengenai coklat semi-finish ini.  Alhamdulillah Aisyah dapat menghabiskan semua modul kelas antaranya, 'filling',praline compound, praline couverture,oreo,lollichoc,criespy choc,edible dll.  Kelas tamat hampir pukul 5 pm. Semoga Aisyah dapat memanfaatkan ilmu dia perolehi hari ini.  Syabas Aisyah dan Terima kasih.


Ahad, Julai 17

Coklat utk Isian Goodies Birthday party

Ini pula order dr Diyana, jiran tetangga saya. Yana minta dibuatkan 2 jenis coklat iaitu coklat teady bear dan oreo.  Beliau memilh tema purple dan pink sempena meraikan hari kelahiran anak sulung beliau yg pertama. Minta maaf yer coz tak dpt hadiri majlis tersebut kerana terpaksa pulang ke kampung.  Terima kasih kerana sudi order coklat acik...hehhehe...(rase dah tue pule...)

Coklat Titipan buat IBU ANGKAT

Tempahan ni datangnya dari Pn.Raden di Johor.  Saya terlupa nak upload order ni, sorry yer yunk!.  Beliau minta dibuatkan 2 kotak coklat 15pcs utk dititipkan buat ibu angkat yg dah lama tidak bertemu.  Coklat bentuk daun dan love ini ada inti Hazel Nut dan ia disertakan dgn kotak handmade corak songket merah.  Menjalin kembali silaturrahim yg lama terputus. Ibu angkat beliau menetap di Maran,Pahang, kira2 2 jam perjalanan dr kediaman saya.  Tapi alhamdulillah, abg posto berbesar hati hendak mengahantarnya...hehhee..TQ Abe...Terima kasih juga buat Pn.raden kita ni, beliau ni merupakan regular customer saya. Pandai buat kek dan mcm2 lagi.Errmmm....cantik pulak tu tapi dah berpunya yer...

Ahad, Julai 10

KELAS

KELAS COKLAT
Kelas Coklat akan diadakan di Pekan Pahang. Zahra Chocolate House juga mengalu-alukan Jabatan2 Kerajaan @ NGO menjemput kami dlm program kemasyarakatan anda.

Modul Kelas Coklat Zahra HMC :

1. Membuat coklat Couverture secara tempering tanpa menggunakan marble, penghawa dingin dan termometer. Mudah dan Murah.
2. Membuat coklat compound yg terdiri dari coklat susu,putih dan hitam.
3. Menyediakan filling yg pelbagai rasa untuk melengkapkan coklat tangan anda.
4. Membuat coklat Oreo (Cookiess choc) dgn deko.
5. Membuat lolli choc dgn deko.
6. Cara mewarna dgn teknik yg betul bg mendapatkan coklat yg cantik.
7. Cara membersihan acuan dan penyimpanan serta penghnatran selamat.

Pesanan :
- Nota2 akan dibekalkan
- Semua hasil kerja akan dibawa pulang
- Masa kelas dr pukul 10 am - 5 pm (hingga selesai)
- Makan tengahari disediakan .
- Semua pelajar Zahra HMC layak menerima 10% diskaun ke atas belian kali pertama barang2 di Zahra Chocolate House dan harga RM15 utk coklat milk/white/dark .
- Tidak dibenarkan membawa peneman.
- Apron dan tuala akan disediakan.
HARGA KELAS :
- RM200.00 seorang (terhad 2 org pd satu sessi).
- Deposit RM50 hendaklah dijelaskan semasa booking dan bakinya di jelaskan ketika hadir kelas.
SmileyCentral.com p/s: Kepada peserta dr luar daerah Pekan, kami bersedia menyediakan tempat penginapan dgn kos yg rendah dr RM50-RM70 shj. Sila buat tempahan awal seandainya anda memerlukannya!..

Sabtu, Julai 9

Coklat Buat MAK...

Tempahan ni dibuat agak kelewatan namun demi pelanggan saya buatkan juga.  Nurul meminta dibuatkan 20pcs praline utk dihadiahkan kpd ibunya.  Praline berintikan hazel dan kismis(abjad).  memandangkan Nurul tidak request warna tema, saya buatkan warna pink, nmpak manja dan ceria.  Harap2 mereka suka. Terima kasih Nurul, next time bley la order lagi.

Khamis, Jun 23

Order Coklat lagi...


 Haa..coklat ni kawan lama saya yg order, set mix milk/dark/white choc. Filiingnya saya mix...mcm2 ada!
Raja Norhana ni "Puan Director" at Sinar Deras Enterprise. So sesiapa yg minat memancing kolam, bley test power kat situ. TQ Hana..Lap U...hehhee

Ini pula permintaan drpd adik Azam di Sabak Bernam.  Belum terlewat rasanya utk menghadiahkan 'abah' coklat sempena hari bapa yg lalu.  Errmm..bagusnya budak ni, anak sapelah ni kannn...TQ dik...

Selasa, Jun 21

CEKELAT UNTUK TOK DAN TOK WAN...

Kali ini saya menerima tempahan set coklat drpd seorang rakan FB, sebetulnya rakan hb sesama bertugas dulu.  Pn.Ziela (jaga2 polis ni..hehehe) dr Trengganu, menempah set coklat 35pcs untuk besday ibunya dan 12 pcs utk ayah sempena hari bapa yg lalu dan dihantar terus ke Kulim, Kedah.  Set Coklat ni saya mix kan filingnyer, ada kismis,almond,prune,criespy rice dan filling perasa mocha.  Harap2 Tok dan Tok Wan suker dgn ole2 anak dan cucu tersayang.  TQ Ziela, jgn serik order lg yer, ejas skit ngan kengkawan kat balai tu...hehehe...

 

Sabtu, Jun 4

Hantaran Perkahwinan

Dek terlalu sibuk menyiapkan bilik utk bengkel dan kedai ZCH, terlupa pula saya nak meng'uploadkan gambar tempahan ini.  Bertemakan "turqoise"  dan putih, dapat juga saya siapkan tempahan dr Cik Nabilah ini.  Hantaran ni bukan utk dia (x lama lg kot...amin..amin...) tp buat sepupunya yg melangsungkan perkahwinan pd 28 April yg lalu.  Harap2 pengantin berpuashati dgn pemberian sepupu tersayang.  Berkesempatan juga saya menghadiri majlis mereka, semua serba 'Turqoise', ala2 biru muda la gitu....sweet sgt...hidangan pun marverlous, sbb ada gulai umbut kelapa dan sambal belacan...huhuhuhu...sentap nyah!...anyway, thanks Nabil!, cepat2 temu jodoh yer..hehehehe...

Isnin, Mei 23

Door Gift Utk Majlis Perkawinan di Shah Alam

Alhamdulillah, rezeki Allah itu amat luas.  Walau di mana, walau bagaimana, jika ada rezeki disitulah limpah kurniaNya.  Saya cukup berpegang teguh pada ketentuan takdir, ajal, maut dan punca rezeki itu semua dtg dari Allah.  Oleh sbb itu saya tidak pernah gentar pd persaingan, walau saya duk di ceruk mana sekalipun, insyaallah Allah sentiasa menitipkan saya suatu rahmah.  Mgkin kerana itu, rezeki saya sentiasa ada walau ada pasang surutnya.  Jika ada rakan niaga yg lain menegur cara saya berniaga, itu terserah.  Ini cara saya, selain mencari rezeki yg halal, saya juga mencari peluang utk bersedekah lebih2 lagi dlm perniagaan makanan ini.  Jadi terpulanglah, untung rugi dlm perniagaan itu suatu resam, kalau takut dilambung ombak, jgn berumah ditepi pantai...niat dlm hati apa yg kita lakukan salah satu ibadah, insyallah segalanya berjalan dgn lancar.

Kali ini saya menerima tempahan set coklat dan marsmellow.  Mengikut budget yg diberi, saya syorkan satu pakej yg relevan, alhamdulillah pelanggan baru saya ini bersetuju.  Pilihan praline bentuk strawberry dgn filling strawberry flavour dan 3 biji marsmellow.  Marshmellow ini produk tempatan yg dijamin keHALALannya.  Penghasilannya dr gelatin halal iaitu  HALAL GEL.  Bungkusan pula , merupakan golden box dgn kemasan riben.  Moga Pn. Nina berpuashati dgn produk saya.  Terima kasih daun keladi...


Penggunakan polystrene box adalah sebagai satu saranan untuk memudahkan penghantaran dan penyimpanan selain menjamin kualiti coklat.  Charge tambahan dikenakan iaitu sebanyak RM7 sahaja bg box baru. Box ini muat utk 50-150 box choc.